lauantai 27. elokuuta 2011

taskut täynnä kiviä

Kirjoittaminen, lukeminen ja elämä noin yleensä ottaen pieninä yksityiskohtina:

  • Tänään kävin ensimmäistä kertaa elämässäni yksin elokuvissa. Kyseessä oli Midnight in Paris ja se oli ihan kiva, ei mikään elämää suurempi mutta lopussa hymyilytti leveästi kumminkin. Tavallaan tunnistin päähenkilön menneiden aikojen kaipuusta myös itseni, liian usein huomaan miettiväni että ehkä menneisyydessä olisi parempi.
  • Katsoin viime viikolla Geishan muistelmat ja luin sen myös kirjana. Yksityiskohtia oli niin paljon ja tarkasti selostettuna, että välillä luulin nääntyväni, mutta siitä huolimatta huomasin tarttuvani kyseiseen kirjanjärkäleeseen aina kun vain mahdollista. Häveten myönnän pitäväni elokuvasta enemmän, loppujen lopuksi, mutta geishakulttuuri oli kamalan kiinnostavaa luettavaa ja taidan tutustua aiheeseen myös jonkin tietokirjan muodossa (tiesittekö muuten, että japanilaiselle miehelle naisen niska on samassa asemassa kuin länsimaalaiselle miehelle naisen sääret?)
  •  Anttilassa näin tänään sievän ruskean muistikirjan joka yritti saattaa minua kiusaukseen, osta osta osta se sanoi kun selailin tyhjiä sivuja, osta minut niin saat aikaan kaikkea kaunista. No, en ostanut. 
  • Olen kuunnellut Florence and the Machinen What The Water Gave Me-kappaletta ja miettinyt taas Tulvaa. Muutenkin inspiroi, mutten oikein tiedä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti