lauantai 19. helmikuuta 2011

 Ja koko maailma sammuu, kuu ja sade ja taivas ja kadut, jäljelle jäämme vain me kaksi, pimeään, ja me olemme elossa, elossa, elossa.
Lauren Oliver - Kuin viimeistä päivää

1. Mikä kirja itketti?
Loppujen lopuksi aika harva kirja saa minut itkemään... Takapulpetin poika herkisti kummallakin lukukerralla ihan vollotukseen asti, vaikka en pahemmin edes ollut kohderyhmää (jos sillä sellaista edes on). Kuoleman varjelukset ihan vain koska Remus. Lukossa, Jos vielä jään ja Ennen kuin kuolen tulevat tähän hätään myös mieleeni. Kaikki kolme ovat erittäin kauniita ja raadollisia omalla tavallaan.

2. Mikä nauratti?
Tuija Lehtinen onnistuu naurattamaan minua aika takuuvarmasti melkein jokaisella kirjallaan, hauskimpia varmaankin ihanan letkeällä kielellä varustettu Vaniljasyndrooma sekä Tanja Tavis. Myös Marian Keyesin huumori toimii.

3. Mikä oksetti?
Ei tule nyt yhtään mieleen (harlekiinit?).

4. Mihin henkilöhahmoon samaistuit?
Kaikista samaistuttavin on ehkä ollut Vaniljasyndrooman Milli, mikä on vähän surullista... Myös Tuli ja myrkkykatkon Pollyn perheongelmat ovat koskettaneet erityisen paljon.

5. Minkä kirjan jätit kesken?
Nykyään jätän kirjoja enemmän kesken kuin luen loppuun...

6. Minkä kirjan toivoisit jättäneesi kesken?
Luin Georgia Nicholsonin Salatut elämät-sarjaa monta monituista osaa, vaikka huumori oli mielestäni ihan idioottia ja muutenkin kyseessä oli minulle äärimmäisen epäsopiva kirja kaikin puolin.

7. Minkä kirjan luit uudestaan?
Tuli ja myrkkykatko, Kuin viimeistä päivää, Jumalat juhlivat öisin, Potterit, Liikkuva Linna, Tyttö ja helmikorvakoru, Lukossa... olen niitä ihmisiä jotka lukevat mieluummin vanhoja hyviä kuin edes yrittävät uusia huonoja. 

8. Minkä kirjan luit mutta et kehtaa myöntää lukeneesi (paitsi nyt kun vartavasten kysytään)?
Loppujen lopuksi olen sitä mieltä, että vaikka mitä kuraa voi lukea ihan vain sillä tekosyyllä, että sillä tavoin oppii miten ei ainakaan pidä kirjoittaa. Espanjassa tuli luettua pari kesää sitten ihan urakalla Harlekiineja kun muutakaan ei ollut… noin muutenkin olen kyllä aina innolla tarttumassa kaikkeen hömppäkirjallisuuteen, joka ei todellakaan ole mitään Nobel-laatua.

9. Mitä kirjaa suosittelet?
Kaikkia noita, mitkä mainitsin kysymyksessä 7. Niiden lisäksi, hm.. aa, ehdottomasti Muumikirjoja. Muumilaakson marraskuu on erityisesti sellainen, joka kannattaa lukea.

10. Minkä kirjan lukemisesta olet ylpeä (Esim. onko joku ihminen jossain joskus todella lukenut Alastalon salin alusta loppuun, josta kaiketi sopii olla ylpeä)?
Öö, mitähän tähän nyt vastaisi. Kai se on ihan hienoa, että olen lukenut yhden Hemingwayn kirjan, olkoonkin että se oli vain äidinkielenkurssia varten ja inhosin sen korkeakirjallista käsittämättömyyttä toodella verisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti