tiistai 8. helmikuuta 2011

Sain juuri kuulla että Brian Jacques on kuollut.... mitä, ettekö tiedä häntä? Kyseessä on kirjailija, joka loi Redwallin taru-kirjasarjan. Siinä on luostari ja puhuvia eläimiä jotka sotivat toisiaan vastaan ja se on ooikein väkivaltainen ja eeppinen... Anteeksi, tuo kuvaus ei oikein tehnyt sille oikeutta, mutta totuus on yhtäkaikki, että se oli ala-asteella ehdottomasti yksi lempisarjoistani ja on varmasti vaikuttanut tapaani kirjoittaa jollain tapaa (ehkä). Siitä on hirveän kauan, kun olen viimeksi lukenut yhtään Redwallin tarua, mutta pidin niistä valtavasti joka tapauksessa. Olivathan ne paikoin vähän kaavamaisia ja mustavalkoisia, mutta hei, pikkuvikoja.

Muistan myös, kuinka koiramme käytännössä katsoen tuhosi kirjastosta lainassa olleen Urhea Martin - kirjan kannen ja minun piti ostaa uusi ja apua kuinka se hävetti (asiasta kolmanteen, minusta ne kannet olivat kaikki todella hienoja).

Brian Jacquesin Lentävä Hollantilainen-sarja oli myös aivan ihana, olen ikuisesti katkera siitä ettei kolmatta osaa koskaan suomennettu.

2 kommenttia:

  1. Niin, itsekin juuri kuulin siitä. : / Viime päivinä on hirveästi kuollut ihmisiä...

    VastaaPoista