lauantai 5. helmikuuta 2011

piirrä kasvoni täyteen kirsikankukkia

 Meille toisen vuoden lukiolaisille palautettiin eilen yläasteen opon-tuntien oppikirjat (joku tässä lauseessa nyt sukkaa, mutten millään jaksa tehdä tuosta selväjärkisemmän kuulosta. Koittakaa selvitä). Sitä selatessani huomasin jotain aika mielenkiintoista seitsemännen luokan ajoilta:

tehtävä: Merkitse taulukkoon itsellesi tärkeitä asioita, jotka ehdottomasti haluat oppia!
1. Haluan oppia Japania (kyllä, japanin kieli kirjoitettu isolla)
2. Haluaisin oppia Japanilaisesta kulttuurista (toim.huom: kyseistä syksyä edeltävä kesä oli allekirjoittaneen kohdalla äärimmäisen anime- ja mangapainotteinen, minkä takia kaikki oli silloin tosi kawaiidesua ja muuta. Olen nykyään järkevämpi. Vähän.)
3. Haluaisin oppia piirtämään ihmisiä
4. Piirtämään yleensäkin paremmin
5. Haluaisin kasvattaa yleissivistystäni (siis oikeasti. tästä lauseesta paistaa kilometrin päähän, että se on kirjoitettu periaatteella 'en keksi enää mitään mutta kirjoitan silti jotain ympäripyöreää ja järkevää että olisin kamalan fiksun kuuloinen')

Siis mitä? Missä kirjoittaminen? Kamalan hassua huomata, ettei kirjoittaminen ihan oikeasti ole ollut se tärkein asia maailmassa silloin joskus. Seitsemännen luokan alussa piirtäminen oli näemmä vielä tosi kivaa, vaikken siinä mikään hyvä edes ollut. Muistaakseni tilanne kuitenkin muuttui kirjoittamisen kannalta edulliseksi melko pian seiskaluokan alkamisen jälkeen... (koska romukone, Houkutus ((älkää ristiinnaulitko kiltit)) ja sen tajuaminen että minä ehkä sittenkin osaan oikeasti ja kehutkin voivat olla totta).

Päivitetty lista asioista jotka haluan oppia:
1.Kirjoittaminen. (tässä vaiheessa kaikki esittävät yllättynyttä) Haluan oppia kirjoittamaan edes jossain määrin uskottavia juonenkäänteitä ja tarinan päätöksiä jotka saavat pohtimaan asioita ja henkilöhahmoja joihin tahtoo samaistua. Unohtamatta kuitenkaan tarvetta nähdä kaikessa jotain edes aavistuksen kaunista (muttei liian kaunista. Selkeää eikö). Tahdon kirjoittaa joskus jotain hauskaa. Möh ja kaikkea muuta tällaista. Olen kertonut nämä asiat miljoona kertaa mutta eihän pieni kertaus pahaa tee.
2. Haluaisin kasvattaa yleissivistystäni   No ei. Lukio on sivistänyt minua jo paaljon (osteoklastit ja osteoblastit ja osteosyytit ovat luusoluja, ettäs tiedätte.)

Kirjoitin muuten eilen kuten lupasin. Ja tänään, ruotsin kokeeseen lukemisen ohessa. Laadusta emme puhu mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti