lauantai 25. kesäkuuta 2011

laiha poika on nätti kauempaa

Is the owl casting spells that we're under?
 Kesäisempi ulkoasu voisi tehdä tälle blogille hyvää - tuntuu että olen vähän turhan jämähtänyt harmaaseen ja kylmään. Mutta toisaalta, en haluaisi luopua noista susistani millään... Njaa, ehkä keksin jotain väliaikaista.

Tällä hetkellä vietän kaupunkijuhannusta eikä siitä oikeastaan ole sen enempää kerrottavaa (eilen käytiin kaupungin järjestämällä kokolla ja tuntuu että hiukset haisevat savulle vieläkin). Olen lähinnä lukenut kirjoja, Laurie Halsie Andersonin Lukossa on esimerkiksi nyt kesken.

Kaunis kirja, sellainen joka hymyilyttää mutta silti ahdistaa hiukan enemmän. Ajattelin lainata tänne jonkun hienon kohdan, mutta loppujen lopuksi niitä olikin liikaa enkä voi muuta kuin kehoittaa lukemaan sen kokonaan - itselleni tämä on kaiketi nyt neljäs lukukerta. Huutava vääryys, ettei kirjailijalta ole suomennettu muita teoksia, esimerkiksi uusin nuortenkirja Wintergirls kuulostaa hienolta, ja olen aika ihastunut tuohon kanteenkin ...  (vierailu Andersonin kotisivuilla muuten paljasti, että hänen mielestään Lukossa-soittolistalle kuuluu esmes Imogen Heapia ja muuta hyvää, tykkäilen!)

Käynti kirjakaupassa paljasti, että suomeksi on ilmestynyt jälleen yksi tytöille tarkoitettu maagisrealistinen kirjasarjan aloitus, Punaiset tulppaanit. Yritin suhtautua siihen mahdollisimman avoimin mielin, ja selailu paljasti muunmuassa ettei kuvailu ollut erityisen huonoa - kunnes sitten pääsin kohtaan jossa the tulevaa, ei niin kovin yllättävää sulhasehdokasta kuvailtiin sanoilla sairaan hyvännäköinen tai jotain siihen suuntaan... Anteeksi, toistan itseäni (niin kuin aina) mutku miksi kaiken pitää olla niin kovin alleviivaavaa?

Päätän tämänkertaisen merkinnäntapaiseni (jonka ideaa en oikein hahmota, pahoittelen) Lukossa-sitaattiin saadakseni tähän edes jotain laatua, tässä siis;

"Takapihalla on timanttista. Tallustan ehjään hankeen ja pudottaudun selälleni. Heilutan siipiä niin että huivi huiskahtaa kasvoille. Kostea villa maistuu ekaluokalta, pakkasaamuilta joina tepsutin kouluun maitorahat lapasten kärjessä kilisten. -- Silloin minä vielä uskoin joulupukkiin." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti