lauantai 3. syyskuuta 2011

surunsyöjistä

(otsikkoni ovat olleet viime aikoina aika sukasta, pahoittelemme) Löysin tänään netin ihmemaasta (tarkemmin sanoen Risingshadow'n sivuilta) jotain jännää; tiedon ensimmäisestä suomalaisesta kirjasta, joka ottaa osaa viimeaikaiseen paranormaali romantiikka-trendiin. Kyseessä on esikoiskirjailija Veera Laitisen teos Surunsyöjät, joka ilmestyy tässä kuussa. Takakansitekstiä;

"Hope McKaya rakastuu pienen kotikaupunkinsa uuteen, arvoitukselliseen tulokkaaseen. Samalla Hopen mystinen ja kuoleman sävyttämä menneisyys herää henkiin. Hän saa käsiinsä ikivanhan paperinpalan, joka ei pala tulessakaan, vaan johdattaa päähenkilön tuskallisten salaisuuksien jäljille. Hänen elämänsä muuttuu, sitä alkaa hallita fantasiamaailman lait."

Olenkin mielenkiinnolla odotellut, milloin suomalaisten kirjoittamaa Houkutuksen ja muiden jalanjäljissä kulkevaa maagista realismia alkaa kulkeutua julkaistavaksi asti. Surunsyöjissä oma huomioni kiinnittyi ennen kaikkea siihen, ettei miljöö hahmoineen näytä olevan suomalainen, enkä oikein tiedä mitä asiasta olla. Olisi ollut ihan mielenkiintoista nähdä, miten edellä mainitun kaltaiset juonikuviot toimisivat suomalaisessa ympäristössä. Toisekseen, aika perinteisillä juonikuvioilla ainakin takakannen perusteella mennään.

Kirja kiinnosti minua sen verran, että googletin vähän, ja törmäsin tietoon jonka mukaan kirjailija on syntynyt vuonna 1997. Öö, eli kuinka vanha hän nyt siis on...? 14? 15? Yääh, taidan kuolla täällä paraikaa kateuteeni ja voihan vääryys. Kirjan kustantajana toimii Ivan Rotta & Co, täysin uusi tuttavuus minulle. Aion tuon joka tapauksessa jostakin hankkia käsiini ja lukea.

Kirjailijan haastattelun voi lukea täältä.(ja ps, kohta ilmestyy myös Delirum!)

4 kommenttia:

  1. Saisi mennä kuolemaan pois, tuollaisilta lapsilta mitään saa julkaista. ;__;

    En ole koskaan ainakaan ollut kateellinen tai mitään.

    VastaaPoista
  2. Uh, meillä ei tainnut olla edes tietokonetta silloin kun olin 14. Kaikki tarinantekeleet piti raapia käsin ruutupaperille; joku kustannustoimittaja olisi varmaan ollut tosi iloinen jos olisin raahannut tekeleeni näytille. Epistä.

    VastaaPoista
  3. Hienoa, kun saa mahdollisuuden aloittaa noin nuorena. Voi olla varsinainen nero jo 30nä. :) Toivotaan tytölle hyviä myyntejä.

    VastaaPoista
  4. Ilja & Ahmu; Niinpä niin, itselläkin oli kieltämättä hyvin samansuuntaisia ajatuksia. : ,>

    Anne Tammelin; Totta, kyseessä on varmasti todella hieno mahdollisuus. Kirjan genre on ainakin sellainen, että luulisi ostajia löytyvän.

    VastaaPoista