perjantai 27. tammikuuta 2012

Lukemattomien Kirjojen Euforia


Kävin tänään taas siinä niinsanotussa paremmassa kirjastossa ja nappasin kolme (suomalaista!) teosta mukaani. Odelma oli tällä kertaa siellä, jei! Hyvä etten ilosta hihkunut. Etenkin  lukemattomien kirjojen odotus on tehnyt olon  hyväksi, tänä vuonna on kun on ilmestymässä kaikkea hyvää (tähän väliin, pahoittelen tätä turhaa sentimentalisuutta, en voi itselleni mitään). Tähdenpeitto esimerkiksi kuulostaa teokselta joka on pakko hankkia jostakin sitten kun se ilmestyy. No ja minä on myös samaa sarjaa. Sophie Kinsellaltakin ilmestyy uutta hömppää! Marian Keyesin ohella hän on ehdottomasti yksi kirjallisista paheistani (Himoshoppaaja-sarjasta en pidä, mutta hänen yksittäiset kirjansa ovat hyväntuulisia .)

Mielenkiintoista fantasiaa/sicifiäkin on tulossa kiitettävästi, etenkin suomalaisilta tekijöiltä, mikä on minusta huomionarvoista. Mainittakoon, että tuo Laura Honkasalon kirjan kansi on minusta ehkä yksi kauneimmista joita olen nähnyt.

Tässä siis pientä listausta tänä vuonna ilmestyneistä/ilmestyvistä kirjoista jotka aion lukea:

Risingshadow kertoo myös, että Veera Laitisen Surunsyöjät-sarjan toinen osa ilmestyy joskus tämän vuoden puolella. Pitänee sekin lukea, vaikka kirja jättikin todella ristiriitaisen olon lopussa, ei niinkään positiivisessa mielessä. 

(kiitos vielä uusille lukijoille ja anteeksi merkinnän sekavuus!) 

    2 kommenttia:

    1. Minäkin odottelen tuota Painajaisten lintukotoa. On muuten ärsyttävää, että moni uutuuskirja pääsee unohtumaan ennen kuin sen saan kirjastosta käsiini: olen meinaan yrittänyt rajoittaa kirjojen hamstraamista omaan hyllyyn, minkä seurauksena en ole koskaan lukemassa uutuuksia ensimmäisten joukossa. Nyt olen sentään fiksusti varannut kirjastosta uutuuksia, jotka ovat vasta hankinnassa... :)

      VastaaPoista
    2. Ahmu: Sama ongelma minullakin! Kaikista idyllisintä olisi tietenkin ostaa ainakin osa uutuuskirjoista omaksi, mutta hyllytila eikä rahatilanne sen puoleen oikein tule tässä asiassa vastaan. Minullakin pitäisi varmaan opetella tuo kirjojen varaaminen, nykyinen taktiikkani kun on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että piipahdan kirjastossa mahdollisimman useasti ja yritän napata uutuudet hyllystä ennen muita... : ,)

      VastaaPoista