tiistai 14. helmikuuta 2012

että hän muistaisi saman (ja minun tyylini kirjoittaa)

(sulut tekevät otsikosta kuin otsikosta tyylikkään) kuva on oma
Surullisesta kirjasta seuraavaan. Tällä kertaa kyseessä oli Elina Hirvosen Että hän muistaisi saman. Pidin siitäkin ihan tavattoman paljon. Itse asiassa Hirvosen kirjoitustyyli  on sellainen, josta ammennan vaikutteita paljon liikaa hirveästi taas. Eleetöntä, arkista, väliin pakahduttavan kaunista, pienten hienojen yksityiskohtien värittämää. Kun olen viime aikoina kirjoittanut the projektia, tunnen kuinka tekstini pyrkii lähelle jotain vastaavan kaltaista tyyliä, aina vain kauemmas ja kauemmas ensimmäisestä versiosta, ajasta jolloin kaikki oli vielä stephenie meyeriä ja kotiopettajattaren romaania (vuosia sitten).

Jossain vaiheessa tämä muutos pelotti minua. Ajattelin, että olisi helpompi pysyä siinä jotenkin itselleni helpommassa tavassa, yksinkertaisemmassa, muutoin vain yrittäisin enemmän kuin oikeastaan osaan ja lopputulos on kamaluutta. Että luulen vain pystyväni.

Nyt olen kai viimein hyväksynyt, että the projektista tulee sellainen kuin tulee, nykyisellä tyylilläni, aiempaa hienovaraisemmalla (?) otteella. Aikuisemmaksi kasvaneena, vaikka toki siinä on näkyvissä vielä aimo annos minun naiviuuttani (leikitään että tuo on okein taivutettu). Ehkä se ei ole oikea päätös, mutta no, päätös kumminkin.

Selkeää, ei, ei ollut. Vaikka Että hän muistaisi saman jäi nyt arvioltaan muutaman hassun lauseen pituiseksi, lukekaa se silti. Luulen, että se on yksi uusi lempikirjani, ja Elina Hirvonen uusi lempikirjailijani (viime aikoina kirjamaustani on kehkeytynyt erittäin suomalaispositiivinen. hälyttävää?).

4 kommenttia:

  1. Kiitos näistä kirjaesittelyistä täällä, oon jo kauan etsinyt jotain uutta lukemista mitä ei ole tullut vastaan...taidan kokeille muutamia noista suosituksistasi :) Johanna Thydellilta olen itse asiassa yhden kirjan lukenutkin joskus aiemmin ja muistan tykänneeni siitä.

    VastaaPoista
  2. Meillä näyttää olevan niin samanlainen kirjamaku että taidan laittaa tämänkin varaukseen. :) Katja Ketun Kätilöllä oli meidän kirjastossa 39 varausjonossa, mutta varasin senkin, vaikka saan ehkä lukea sen vasta kesällä. Olet muuten kirjoittanut nanon jälkeen ihailtavan paljon! Tuntuu että itse en saa mitään aikaiseksi, vaikka tahtoisinkin. Luen vain kirjoja, jotka saavat minut entistä vakuuttuneemmaksi siitä ettei kannata edes yrittää kirjoittaa mitään. ^.^

    VastaaPoista
  3. Katselin molempia blogejasi ja pidän molemmista! Vaikutat fiksulta nuorelta ihmiseltä, ja kirjoitat mukaansatempaavasti. Hyvä!

    VastaaPoista
  4. Korpinkutri: Toivottavasti suosituksistani on apua! Itsekin olen lukenut Thydelliltä aiemmin hänen esikoisteoksensa Katon kokoinen tähtitaivas, ja pidin siitä. : )

    Nanumea: Kätilöllä on täällä meilläkin ihan järkyttävän pitkä varausjono, mutta onneksi rakas ystäväni osti sen minulle joululahjaksi. Se voi kaikessa ajoittaisessa rivoudessa ja raakuudessaan kyllä olla vähän järkyttävää luettavaa, mutta itse pidin siitä yhtäkaikki, syystä tai toisesta.

    Nojaa, en minä sanamäärällisesti ole kovinkaan paljoa kirjoittanut, mutta jotain silti, ja se kyllä motivoi. Älä sinäkään luovuta, etsi tuollaisista kirjoista vain inspiraatiota äläkä anna niiden masentaa! Minäkin koen samaa ihan liian usein, mutta pitää vain koettaa yrittää omalla tyylillään eteenpäin. : )

    Nuori sinkkunainen: Kiitoksia paljon kommentistasi, hienoa kuulla jos tyylini on onnistunut vakuuttamaan! : >

    VastaaPoista