tiistai 29. toukokuuta 2012

peikkoja ja susia ja kaikkea

Kaikenlaista sitä löytyy arkistojen kätköistä. Kaivelin esiin vanhoja tarinoita ”eri ikäkausien tekstit”-postausta varten, kun törmäsin kahdeksannella luokalla kirjoittamaani novelliin. Luin sen läpi ja tuomioni oli, ettei kyseessä olekaan niin toivoton tapaus kuin muistelin. Itse asiassa on aika kiintoisa huomio, että olen muutama vuosi takaperin kirjoittanut Lappiin sijoittuvaa, nuoriin vetoavaa(??) ja aika toimintapainotteista maagisrealismia… Jonkinlainen häive paranormaalista romantiikastakin on mukana, mutta tämä on kyllä jo juonipaljastus. Hetkellisessä mielenhäiriössä päätin myös sen tänne blogiin tunkea, jos joku vaikka haluaa lukea (tulen todennäköisesti iltaan mennessä järkiini ja poistan sen sitten).

tekstinäyte:

"Minua kohti lennähti jokin. Heittäydyin maahan suojautuakseni, enkä siten nähnyt mikä minuun oli osua. Pyyhin lumeen tahriutuneita kasvojani ja käänsin pääni hitaasti siihen suuntaan, minne äsken ilman halki lennähtänyt asia oli pudonnut. Suustani karkasi tukahtunut, pelonsekainen nyyhkäys tajutessani jälleen katsovani äskeisen jäniksen silmiin. Nyt niiden hiilenmusta katse oli kuitenkin sammunut ja äsken niin valkoiset kasvot olivat tahriutuneet punaiseen vereen. 

Se oli äskeisen jäniksen pää. Minua oli yritetty heittää äsken näkemäni jäniksen päällä. Päällä, joka oli repäisty irti ruumiista. Raastettu irti tavalla, joka ei voinut olla minkään tuntemani eläimen tekemää, saati ihmisen.

 Äkkiä kuoliaaksi paleltuminen alkoi tuntua hyvältä vaihtoehdolta."

Jos kiinnostus heräsi (...), niin novellin pääsee lukemaan tästä Paitsi, että se on pitkä kuin nälkävuosi ja paikoitellen hyvin kökkö, mutta ehkä viihdearvo on loppujen lopuksi tahattomassa komiikassa? Lappikliseitä ainakin riittää (muiden kliseiden ohessa), ja päähenkilön reaktiot ovat aika älyttömä... Itse saan myös kirjoitustyylistä lieviä Houkutusviboja, mikä on huomiona vähän voi voi.

8 kommenttia:

  1. Sulle on haaste mun blogissa. (:

    VastaaPoista
  2. Minusta tuo pätkä oli tosi mielenkiintoinen, ja hyvin kirjoitettu! Älä turhaan poista. Lappiin sijoittuminen on aina plussaa.

    Mutta toisaalta tuo näyte oli kyllä sen verran pelottava, että en tiedä uskallanko lukea koko novellia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huojentavaa kuulla, pelkäsin että lukijat kiemurtelevat tuota lukiessaan hirveästä myötähäpeästä. : D Itse pidän tuota kohtaa kerronnallisesti vähän töksähtelevänä, mutta pistinkin sen juuri omistamansa jännitysmomentin vuoksi. ; )

      Kettu goes horror! Tai sitten ei, sillä ei tarina ole loppujen lopuksi kokonaisuutena niin kovin pelottava...

      Poista
    2. Luin nyt koko novellin! Ei se mikään ylipitkä minusta ollut. (Toisaalta minunkin novellini ovat yleensä hirmu pitkiä.) Tarina oli jännittävä ja vähän pelottavakin, ja pidin erityisesti sen lopusta. :) Eikä kerrontakaan nyt erityisen töksähtelevää minusta ollut! Itse kirjoitin kahdeksannella paljon töksähtelevämpia juttuja... :D

      Poista
    3. Heh, hienoa että uskallauduit lukemaan kokonaan! Minusta on aika mahtavaa, että tuo on mielestäsi ollut jännittävä, minun tekstejäni kun harvoin kyseinen adjektiivi kuvaa. :D

      Itsekin tykkään aika paljon tuosta lopusta. Yritin aikoinaan myös kehitellä aiheesta vähän pidempää tarinakokonaisuutta, mutta se tyssäsi siihen...

      Kiitos, että luit ja kommentoit! :)

      Poista
  3. Ei ollenkaan toivoton tapaus, päinvastoin. Tarinan jännite säilyi hyvin loppuun asti. Tekstisi oli hyvin eläväistä, minun olisi ehkä pitänyt lukea novellisi aikaisemmin illasta. Nyt voi tulla peikot uniin. Miten niin muka nuoremmille lukijoille, höh ikärasisimia ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hienoa kuulla! Kirjoitustyylini on nykyisin aika erilainen, mutta kyllä tuossa entisessä tyylissäkin oma hohtonsa on... aina välillä. :D

      Pahoittelen tahatonta ikärasismia! ;) Toivottavasti peikot eivät terrorisoineet untasi.

      Poista