maanantai 17. syyskuuta 2012

sentimentaalista hölynpölyä

Dawnie haastoi minut tekemään Deen kehittelemän Maljapuhe-haasteen, jei (köykäinen nettiyhteyteni ei salli blogienne linkittämistä juuri nyt, pahoittelen). Sopii oivasti kaltaiselleni sentimentaaliselle hölynpölyilijälle (Tuli ja myrkkykatko-viittaus muuten). Ohjeet tässä;

1. Kirjoita listaustyyliin parin rivin maljapuhe, jossa listaat viisi asiaa, josta sinulle tulee erityisen hyvä mieli/mistä olet kiitollinen.
2. Haasta viisi bloggaajaa tekemään samoin
.

1. "Paras tapa kotiutua jonnekin on kirjoittaa siellä ensimmäiset onnistuneet lauseensa."
 Moisen hämyisyyden tuhersin viime viikolla muistikirjaan, sillä silloin se tuntui erittäin todelta (sentimentaalinen hölynpölyilijä, minähän sanoin!). Helena Kallion käyttämä kieli inspiroi minua sunnuntaina, aukaisi ihan yllättäen kirjoitussolmun - ja mikä hienointa, olotila pysyi sittenkin, kun raahauduin kodin tuttuudesta asunnolle. Oulussa kaikki on vielä vähän irtonaisen tuntuista, ja koska minä olen tavattoman nirso, mitä kirjoitusolosuhteisiin tulee, olen ollut vakuuttunut siitä etten saa asunnolla kirjoitettua mitään. Mutta onnistuu se sittenkin, hah, ja nyt kotiutuminen on vähän helpompaa. Siitä jos mistä sietää olla kiitollinen.

2."Sinä olet ihminen, muistatko?"
Susitarina on alkanut saada muodon ja selkärangan, se vaeltelee aivan omia teitään välittämättä siitä kirjoittajaidentiteetistä, jota olen yrittänyt viimeisen vuoden itselleni rakentaa - ai kaunista kieltä ja elinahirvosmaista tunnelmointia, viis tarina? Ehei, me tehdään kuule jotain ihan muuta nyt! Inspiraatiomusiikkikin on jotain kummaa angstinostalgiaa. Teen höskästä yhtäkaikki tämän vuoden nanon, mikään ei ole parempi tapa tutustua tuohon tekstiin kuin ähertää siitä ensin kaikenlaista huonoa.

3."Tulla takaisin kun sydän sanoo" (kotimaisemat)
Tulin ajatelleeksi tätä taas viikonloppuna, kun kävin pitkillä kävelylenkeillä lähestulkoon ylhäisessä yksinäisyydessä; vain muutama auto ajoi ohi, ihmisiä ei ollut senkään vertaa, ympäristö huokui pohjoista kainuulaisen ankealla tavalla, ja... inspiroi ja oli hyvä mieli, yksinkertaisesti.

4. Kirjat
On ollut mukava päästä jälleen lukemisen makuun, nyt kun on kirjastojakin mistä valita. Huomenna oli tarkoitus lähteä Suomalaiseen käyttämään joskus muinoin saamani lahjakortti, ja tulla sieltä Riikka Pulkkisen Vieras mukanani.... se ja joku muu, Lauren Oliver dystopia-trilogian toinen osa ehkä. Kyseisen liikkeen hinnat tosin aiheuttavat minussa närästystä. Kirjastosta taas on minulle varauksessa John Greeniä.

5. Blogimaailma
Minäkin tahdon kiittää teitä, olette vertaistukea parhaimmillaan! Vaikka itse olen taas vaihteeksi ollut itse epäaktiivisuus... (nykyisin johtuu kyllä siitäkin, ettei minulla ole viikolla nettiä käytössä kuin hyvällä tuurilla).
--

Siinäpä jotain. Tämä on kiertänyt jo suurin piirtein kaikilla, joten en jakele eteenpäin, mutta saa toki napata tästä omaan blogiinsa, jos tahtoo! : >

2 kommenttia:

  1. Sentimentaalinen hölynpöly on tarpeellista! Onnea Ouluun, vietin siellä viisi vuotta. :) Se on hyvä opiskelukaupunki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, onnea tarvitaan myös aina! : ) Oulussa ei sinänä ole paikkana mitään vikaa, tosiaan.

      Poista