sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Miltä tuntuu kohdata kasvoista kasvoihin

Olen suunnitellut hiukan eteenpäin eilistä ideaa, en paljoa mutta silti. Lähinnä olen selkiinnyttänyt päähenkilön olemusta päässäni, vaikka periaatteessa en tiedä hänestä vielä oikein mitään. Iältään tyttö on varmaan 18 tai sitten 17, ja hän ajautuu musiikkimaailmaan Idolsin tyyppisen tv-ohjelman kautta (se ei tule tosin olemaan yhtä suuren mittapuun juttu tai mitään).

Tyttö ajautuu kokeilemaan kilpailussa onneaan ystävien kannustuksesta(/pakottamana), vaikka onkin kovin epäileväinen. Tuomarit, ohjelman tuottajat ynnävastaavat eivät innostu tytön kappalevalinnasta, vaan tämä joutuu jatkoon päästäkseen laulamaan jotain massapurkkapoppia... mikä sitten televisioruudun kautta antaa hänestä vähän hattarapäisen vaikutelman (en tahdo kuulostaa siltä, että massapurkkapopin laulaminen tekee ihmisestä heti pinnallisen ynnämuuta - junailen sen sitten jotenkin hienosti itse tarinaan. En ole vielä edes tarkkaan määritellyt, mitä tarkoitan koko massapurkkapopkäsitteellä).

Pitkätukkamies bändeineen on musiikkipiireissä arvostettu, ja lähtöisin samaisesta kaupungista kuin tyttökin (ilmeisesti myös se laulukilpailu järjestetään siellä). Koska pitkätukkamies ei pahemmin innostu siitä, että uusia laulajakykyjä etsitään pinnallisten televisio-ohjelmien avulla, hän haukkuu koko jutun lyttyyn kilpailijoineen päivineen. Tyttö luonnollisesti sisuuntuu asiasta (vaikkei kilpailusta pidä oikeastaan itsekään) ja päättää osoittaa taitonsa.

.... Eeh. Kuten huomaatte, kliseillä ja tavanomaisuuksilla pelataan (mikä oli tarkoitus! Oli se! ;__;). Tämän myötä saan viimeinkin käyttää jonkun tarinani soundtrackissa Barlowgirlin Sweet Revenge -kappaletta, olen halunnut sen inspiroimaan jotain tekstiäni jo vaikka kuuinka pitkään (vaikka ei se kostoteema niin hirveän vahva siinä kyllä ole).

Näinollen päähenkilön pitäisi olla luonteeltaan aika päättäväinen ja uhmakaskin, mutta ei mikään kamala päällepäsmäri kuitenkaan... Hän on myös vähän umpimielinen, jonka on vaikea puhua tunteistaan suoraan (toki näin perinteisesti se sujuu laulamalla paremmin).

Tytöllä on ruskeat pitkät hiukset, jotka hän letittää suurin piirtein aina (ja pitkätukkamies kutsuukin häntä vähän ivallisesti Tähkäpääksi).

Joo. Näin me teemme (ehkä). Tuon suunnittelun ohessa olen täyttänyt YWP:n sivuilta löytynyttä kaaviota, jossa kysellään vähän ystäväkirjanomaisesti hahmojen ominaisuuksista ja lempijutuista... (tosin voisiko joku kertoa minulle, mikä on Krisun poliittinen näkökanta? Entä lempijalkapallojoukkue?)

Tämän yksinpuhelun teille tarjosi näin vaihteeksi Kettu (koetan olla ensi kerralla vähän mielenkiintoisempi). Tänään olen muuten kuunnellut paljon Hectoria sekä Happoradiota (tykkään niiden uudesta levystä vaikka se onkin aika angst!).

4 kommenttia:

  1. Nyt lopetat olemasta noin söpö tai mä en enää lue tätä. Aww aww aww.

    Joo meen pois.

    VastaaPoista
  2. 83 Mikä ihmeen söpö mitähä. Aww olet itse.

    Huomaa että mä olen tosi verbaalisella tuulella tänään~

    VastaaPoista
  3. Höh, huomasin että kommentoin edellisiin merkintöihin vain puhuen itsestäni. Anteeksi olen tässä todella huono.

    Mutta tarinaidea kuulostaa mielenkiintoiselta. Odotan kovasti taas saavani lukea sinulta jotain.

    VastaaPoista
  4. Voi, ei sinun tarvitse ollenkaan tuollaisista murehtia - en minua ainakaan haittaa, että puhut kommenteissa omista jutuistani. Tiedän, että tällaisiin puheisiin voi olla aika vaikea kommentoida, joten minusta on vain mukavaa, jos herätän näillä merkinnöillä ajatuksia omista tarinoistasi ja sen sellaista. Kuten sanoin tuossa ensimmäisessä varsinaisessa merkinnässä, minusta on mielenkiintoista lukea muiden teksteistä, joten puhu vain ihan rauhassa omista asioistasikin! Minut saa ilostumaan jo ihan vain se, että jaksat kommentoida. : ) Kiitos siis siitä kovasti.

    VastaaPoista