lauantai 16. lokakuuta 2010

Minä lauluni lasken suruhunnuksi juhlaan

Unet inspiroivat minua kirjoittamisen suhteen hyvin harvoin, ihan vain sen takia, etten näe koskaan mitään tarpeeksi mielenkiintoista tai selkeää. Yhden ainoan kerran uni on johtanut tarinaideaan (sellaiseen jossa on kuolemaa pelkäävä vampyyrityttö, joka rakastaa satuja ja merta, sekä tämän sisko, joka yrittää suojella kaikin keinoin haurasta edellä mainittua). Niin. Olisi aika kiva nähdä poukkoilevia ja vähän outoja unia, joista voisi saada vähän lisäkarismaa omiin enemmän tai vähemmän tavanomaisiin juonikuvioihini.

Otin asian puheeksi ihan vain sen vuoksi, että viime yönä näin unta, josta taidan kehitellä jotain (juu, minäkin olen aika järkyttynyt)! Okei, se ei todellakaan ollut mitään omaperäistä tai hienolla tavalla outoa, mutta jotain sellaista omanlaistaan kokonaisuudessa silti piili, että haluan kokeilla kirjoittamista. Itse asiassa siitä taitaa tulla tämän vuoden (muka)nanoni.

Unia on vähän huono ruveta selittämään, koska niiden tunnelmasta ei ikinä saa täydellisesti kiinni jälkeenpäin, mutta yritän kuitenkin: siinä oli tyttö, joka oli laulaja, sekä mies/poika, joka oli myös laulaja. He olivat jonkinlaisessa musiikkilehden yhteishaastattelussa , koska tyttö oli sanonut jotain kyseenalaista miehen bändistä ynnämuuta. Okei, tässä vaiheessa ei ollenkaan mielenkiintoiselta kuulostavaa, mutta olennaista kaikessa oli se, että tyttö on musiikkibisneksessä uusi tulokas, kun taas mies bändeineen jo konkari, joten näinollen tilanne oli tytölle epäsuotuisa. Toinen olennainen juttu oli miehen ulkonäkö ja persoona: tällä oli pitkät mustat hiukset, kaidat kasvot, luonne sellainen stereotyyppisen viileän välinpitämätön.

Hmm, ei se kyllä vieläkään kuulostanut mielenkiintoiselta. Siinä unessa minä näin kaiken tuon edellä mainitun sillä tavoin elokuvamaisena, mutta osittain luin siihen haastattelutilanteeseen liittyviä juttuja keltaisista muistilapuista, kuin olisin itse kirjoittanut asioita muistiin, muun muuassa tytön ajatuksia... Joten minun on kirjoittettava jotain siitä ihan oikeastikin (samassa unessa oli muuten myös pörröinen ja vähän lihava kettu joka juoksi pellon poikki, mutta se ei varmaan liity asiaan).

Tuon uni tuli siinä mielessä hyvään aikaan, että olen kaavaillut kirjoittavani jotain nanonkaltaista sitten marraskuussa sellaisella periaatteella, etten suunnittele kovinkaan tarkkaan (sillä aina kun suunnittelen paljon, odotukseni hyvästä laadusta kasvavat, eikä kirjoittamisesta itsestään oiken tule sitten mitään). Tarvitsin sellaisen tarinaidean, jota en voi ajatella julkaisevani kliseisyyden tai muun asian vuoksi, jolloin voisin kirjoittaa ihan huoletta mitä lystää.

Jo pitkään minua on houkutellut kehitellä jotain laulamisteemalla. Jotenjoten, aion nyt miettiä saisiko tuosta unesta aikaan mitään. Sen verran jo päätin, että tapahtumapaikkana ei toimi Suomi, jotenkin tarinan mahdolliset kohtaukset eivät tunnu tässä miljöössä toimivilta... Pääsen siis pitkästä aikaa etsimään hahmoille ulkomaalaisia nimiä! Virkistävää.

Humhum. On lauantai, eli toisin sanoen olen etsinyt inspiraatiota spotifysta ja weheartit.comista (tänään innostavat vesivärikuvat ja talvimaisemat). Aiheeseen mitenkään liittymättä, nenästäni alkoi tänään ihan yhtäkkiä vuotaa verta, ja koska viimeisin lukemani kirja oli Ennen kuin kuolen, säikähdin vähän.... En taida uskaltaa kirjoittaa googleen 'nenäverenvuotoa', diagnosoin itselleni vielä jonkin satavarman kuolemantuomion...

6 kommenttia:

  1. Tiedätkö, tämä blogi on ihan hirveän söpö! Tai sitten olen muuten vaan jotenkin tosi hilpeällä tuulella (vaikka Vaula ja Tuuti melkeintappelevat taas, juuri kun ne saivat edellisen sovituksi), koska nauroin tällekin merkinnälle aika paljon. Ja en siis nauranut pahalla tavalla vaan silleen ilahtuneesti, tajuat varmaan.

    Mutta tämä oli tosi kiva merkintä ja luonnollisesti kiinnostuin hyvin kovasti tuosta mustatukkamiehestä hih.

    Mä olen muuten melkein päättänyt etten nanoile, ihan vain Orivesijutun vuoksi, pidän Kuutamotanssia ikään kuin nanonani vaikka kirjoitankin sitä epävirallisesti ja eri aikaan kuin muut eli kaikki ryhmäkiva (...hmm) jää tässä kokematta. Mutta laskin, että mun kirjoittamisaika on tasan 30 päivää niin kuin oikeassakin nanossa, jos lopetan silloin sunnuntaina ennen kuin lähden Orivedelle, joten periaatteessa toimii! Vaikka olenkin ihan jäljessä sanatavoitteissa jos teen näin, mutta kuitenkin. Mä en usko että saisin nanotarinaani ollenkaan näin suurta innostusta kuitenkaan, joten tämä saa nyt kelvata nanokorvaajana.

    P. S. Voisitko mitenkään pistää tuota merkintäkenttää vähän kapeammaksi tai jotain? Mä en tahdo valittaa tai mitään, mutta leveällä olevaa tekstiä on kamalan raskasta lukea.

    Ja kiva jos mun kommentit ilahduttaa. ^^

    VastaaPoista
  2. ...jopas tuosta tuli pitkä. Hui. O__o'

    VastaaPoista
  3. Mitä hittoa, sä oletkin juuri laittanut tätä kapeammaksi. :'DDDDD

    Anteeksi spämmään, meen pois...

    VastaaPoista
  4. : D Huii, pitkä kommentti tosiaan! Ja mitä ihmettä sä naurat näille siellä (vaikka eiköhän se ole vain hyvä, luulen...)? n__n

    Joo, mustatukkamies. Mulla on sellainen epäilys, että sain siihen huomattavia vaikutteita Luukaksesta (ja samuraianimehötön päähenkilöstä sekä Nanan Takumista)... Minulla ei ole pitkään aikaan ollut sellaista miespäähenkilöä (tykkään liikaa sellaisista hassuista hajamielisistä ;__;) joten jännää miten käy.

    En mäkään mitenkään virallisesti aio nanoilla, koska marraskuun viimeinen viikko on koeviikko eli totaalinen epic fail kirjoittamisen suhteen. Sitä paitsi en ota mitään sanatavoitteita, pääasia että kirjoitan vain edes suurin piirtein joka päivä.

    Tosiaan, huomasin myös ettei tuo leveä merkintäkenttä ole kovin hyvä... ^^'

    Naww, kiitos ihan hirveästi taas kommentista... tai siis kommenteista. Tulin hiirrveän iloiseksi. n__n

    VastaaPoista
  5. Unet inspiroivat minuakin, samoin laulu ja musiikki yleensä. Minullahan oli ennen Teehetkiä useampikin näihin kahteen asiaan liittyvä tarina, kehitin juonetkin ja kaikki, muttei minulla silti niihin ollut oikein intohimoa. Teehetket sitten varastivat minut ja ihan hyvä niin.

    VastaaPoista
  6. Taisit kertoakin noista ideoistasi joskus, jos en ihan väärin muista...? Musiikki on kyllä ihan tavattoman inspiroivaa, tuntuu etten ole lainkaan päässyt käyttämään läheskään kaikkia sen tarjoamia mahdollisuuksia tarinoissa...

    Kiitos kommentista (tai siis kommenteista ihan näin yleisesti, tulin iloiseksi kuten odottaa sopii). n__n

    VastaaPoista