keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

kirjoistakin välillä

Sain viimeinkin päivitettyä tuota Luettua –listaa, vaikka ette te kyllä paljosta ole sen suhteen jääneet paitsi. Viime aikoina kirjoista puhuminen on muutenkin jäänyt vähän vähemmälle, en ole viime aikoina joko ehtinyt tai sitten viitsinyt lukea. Eilen lainasin joka tapauksessa tuon kuvassakin näkyvän Laura Lähteenmäen Niskaan putoavan taivaan kera suurten odotusten, koska kokonaisuus huokuu nättiyttä. Jo pelkästään tuo kansi, olen siihen aivan yli-ihastunut… ♥

Toisaalta taas, alkuhype ei koskaan oikein tiedä hyvää. Viime aikoina suuresti odottamani kirjat ovat toinen toisensa perään olleet pieniä pettymyksiä, kun taas ne joiden suhteen ei ole ollut mitään odotuksia, yllättävät sitten todella positiivisesti (nojoo, eiköhän se ole aika selvää…)  Piiat on tästä hyvä esimerkki, suosittelen sitä ehdottomasti jokaiselle tähän blogiin eksyneelle! Niskaan putoava taivas on näillä näkymin tasoa ookoo, ei mikään hirveän hehkutuksen arvoinen mutta suomalaiseksi nuortenkirjaksi omistaa varsin mielenkiintoisen aiheen. Kyseessä on sitä paitsi sarja, joten vaikea vielä sanoa miten tarina lähtee etenemään seuraavien osien myötä.

Kirjoittaminen taitaa allekirjoittaneella muuten vastaisuudessa harmillisesti jäädä - pitkänpitkä työrupeama alkoi tänään ja olen päivien jälkeen niin väsynyt, etten jaksa edes ajatella mitään turhan vaikeita. Jospa se siitä kuitenkin. Eilen kirjoitin sentään vähän projektia.

8 kommenttia:

  1. Kaunis kansi ja lukemaan houkutteleva aihe... mutta! Miksi ihmeessä kirjasarjan nimeksi on laitettu North End??! En oikein ymmärrä englanninkielisiä nimiä suomalaisten kirjojen kansissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa itsekin ihmettelin, varsinkin kun North End jostain käsittämättömästä syystä on minusta kamalan ärsyttävä kirjoittaa (siksi välttelin sitä tuossa merkinnässäkin hyvin visusti)... Kirjassa tapahtumat sijoittuvat North End-nimiseen paikkaan, joten kai se siinä mielessä on perusteltua (vaikka miksi Suomessa pitäisi olla englanniksi nimetty alue? Mene ja tiedä)

      Poista
  2. Ihana kansi!

    Minäkään en tajua North Endiä.

    Minä olen lukenut eilisestä saakka Nälkäpeliä innostuksesta krampeissa. Nyt kun pääsin yli puoleenväliin, tapahtui käänne, joka laski kirjan tasoa hetkeksi huomattavasti. Se on kuitenkin todella mukaansatempaiseva, enkä ihmettele, miksi siitä on tulossa hitti.

    VastaaPoista
  3. Hah, hienoo että tuo viehättää jonkun muunkin esteettistä silmää. : D

    Englanninkielinen nimi on minustakin tosi huono ratkaisu - kirjassa on North End-niminen paikka, joo, mutta silti se sotii pahasti kokonaisuutta vastaan kun hahmojen nimet ovat kuitenkin suomalaisia ja silleen.

    Jälleen on yksi menettänyt itsensä Nälkäpelille, hienoa! : D Luulen muuten arvaavani mistä käänteestä puhut, itselläkin intoni laimeni nimittäin juuri puolenvälin tienoilla.

    VastaaPoista
  4. Hui, toivottavasti tuosta englanninkielisten nimien viljelystä ei ole tulossa mikään tapa suomenkielisten kirjojen kansissa. Across the Universe - matka alkaa kun on toinen samanlainen. Se nyt on sentään käännöskirja, mutta en kyllä minäkään tajua tuota logiikkaa. Vaan ehkä kahden perusteella ei vielä voi yleistää tuota miksikään uudeksi muodiksi - suomalaiset nimet kunniaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen suomalaisten nimien vankkumaton puolestapuhuja, joten toivottavasti kyseessä ei mikään tuleva trendi tosiaan ole. : ) Itsekin ihmettelin vähän tuota Across the Universea, mutta ajattelin sen johtuvan siitä, että suomentaja on halunnut pitää nimeen liittyvän Beatles-viittauksen....? Mene ja tiedä.

      Poista
  5. Luin Lähteenmäen kirjan jatkoksi Annika Lutherin Kodittomien kaupungille ja Jukka Parkkisen Sinun tähtesi, Allstar-teoksille, joten aika hyvin tullut näkemystä suomalaisesta dystopiasta. Tämä sujahti täydellisesti kahden edellämainitun kaveriksi. Eroja ja samankaltaisuuksia toki löytyi, mutta perusmassa on sama. En ollut kuullut paljoakaan Niskaan putoavasta taivaasta, kun sain sen sattumasta kirjastosta uutuushyllystä, nappasin mukaan scifi-haasteen innostamana. ihan ok välipala kirja, joka ei luo kuitenkaan paljoa uutta tai mullistavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omalla kohdallani Niskaan putoava taivas oli ensimmäinen lukemani suomalainen dystopia, ja nimenomaan se tietynlainen yllätyksettömyyden puute jäi harmittamaan... Lähteenmäen luoma maailma sinänsä oli aika mielenkiintoinen, mutta itse olisin toivonut jotenkin, enemmän sävyjä ja säröjä.

      Poista