sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

sarjakuvatuksia; Anya's Ghost

 Kuten tästä blogista on käynyt ilmi, minä luen jonkun verran sarjakuvia. Vaikka makuni on kallistunut suurimmaksi osaksi japanilaisuuden suuntaan, myös länsimainen sarjis kiinnostaa - ongelma onkin lähinnä se, että hyviä viimeksi mainittuja ei löydy kovin helposti (tai ainakaan minä en löydä).

Siksi tartuin heti tilaisuuteen, kun luin arvostelun tänä vuonna ilmestyneestä Anya's Ghost -sarjispokkarista. Piirrustustyyli ja aihe (venäläistaustainen, jenkkiläiseen koulujärjestelmään ja sen raadollisuuteen totutteleva teinityttö "ystävystyy" kummituksen kanssa) herättivät kiinnostuksen, samoin kuin ylistävät arviot - muun muassa Neil Gailman on kehunut Anya's Ghostia kovasti. Ostin kirjan itselleni lopulta syntymäpäivälahjaksi.

En voi kuin suositella tätä! Anyan kummituksen kohderyhmä on käsittääkseni nuoret aikuiset ja siitä ylöspäin. Se käsitteleekin uskottavasti nuoren tytön kasvukipuja ja epävarmuutta, joka päähenkilö Anyassa ilmenee, hmm, tietynlaisena kovuutena. On myös mielenkiintoista, kuinka tarina tietyssä vaiheessa keikahtaa uskottavasti genrenä kauhun puolelle, ollen oikein vakuuttava silläkin saralla. Brogsolin piirrustustyylistä pidin kovasti, se oli ilmeikästä mutta hyvällä tavalla melko yksinkertaista.

Kannattaa siis tutustua, jos tämän vain jostain saa  käsiinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti