keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

tappajavesihevosia

Minun oli tarkoitus tehdä merkintä Maggie Stiefvaterin The Scorpio Races - kirjasta, josta pidin kovin, mutten taida saada aikaiseksi mitään kovin kattavaa. Jos englanniksi lukeminen vain onnistuu, suosittelen tutustumaan! Pidin siitä melkeinpä Väristystäkin enemmän, josta Stiefvater siis on suomalaisille tuttu. Muuta kuin paranormaalia romantiikkaa häneltä ei liene olla suomentamassa ihan lähitulevaisuudessa(=ikinä), mikä on harmi, sillä skorpioniajot osoittivat että hänestä on muuhunkin kuin loppuunkuluneilla kliseillä leikkimiseen.

Kirjassa Stiefvater syventyy vanhaan myyttiin meressä elävistä hevosista, jotka ovat petoja siinä missä vaikka sudet, ja tekee sen erittäin kiinnostavasti. Kertojanääniä on jälleen kaksi, tyttö ja poika, ja vaikka myös romantiikkaa esiintyy, se ei ole yhtä vahvasti läsnä kuin Väristyksessä. Minusta se toimi oikein hyvin. Päähenkilöt olivat jälleen samaistuttavia, tarina itsessään mielenkiintoinen, joskaan ei erityisen yllättävä. Ja ennen kaikkea Stiefvater kirjoittaa hirveän kauniisti. Etenkin merestä. ("“Shhhhhh, shhhhhh, says the sea, but I don’t believe her.”) Todella hyvä nuorille suunnattu kirja kaikin puolin.

Sainpa myös lisäluottamusta siihen, että englanniksi kannattaa lukea, etenkin kun nuorille suunnattu käännöskirjallisuus on tällä hetkellä Suomessa varsin yksipuolisella tolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti