perjantai 5. lokakuuta 2012

lokakuumerkintä

..ei ole asiaa ei, paitsi että marraskuu lähestyy (jee), ja lukekaa Gisellen kuolema. Harvoin tulee törmättyä noin ravistelevaan teokseen, joka uskaltaa silti olla nimenomaan nuortenkirja. Välillä tuli ihan tosissaan paha olo, vaikka kokonaisuus oli sietämättömän runollinen ja särkyvä. Enorannan uusimmassa Painajaisten lintukodossa en oikein syttynyt hänen käyttämäänsä kieleen, syystä tahi toisesta, Gisellen kuolemassa kielen kertakaikkinen esteettisyys taas viehätti hirmuisesti.

Mitästä muuta. Asunnolla olen edelleen ilman nettiyhteyttä, joten koneella tulee vain kiltisti kirjoitettua päivästä toiseen. Tällä hetkellä on kesken jonkinlainen susitarinan alustus, paljon angstia ja jäniksen luita luvassa.

7 kommenttia:

  1. Arvaa mitä, oon Siiri Enorannan pikkusiskon kanssa samalla luokalla! Se on tulossa myös tässä kuussa tänne kirjailijavieraaksi ja itse asiassa puhuttiin juuri tässä eräällä tunnilla tuosta Gisellen kuolemasta. Hassua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MITÄ

      .....

      Olen nyt aika järkyttynyt. Ja kateellinen. Ja kaikkea. Mäkin tahdon mönkiä mukaan sinne kirjailijavierailulle höh. : 3

      Poista
  2. Marraskuu = <3 Täytyykin lainata tuo Gisellen kuolema, kun olen muistakin Enonrannan kirjoista pitänyt. Oletko muuten lukenut Lauren Oliverin Pandemoniumia? En ainakaan bongannut sitä tuolta lukulistaltasi. Huh mikä kirja!! Valvoin itse sen parissa koko yön ja se loppu oli jotain uskomatonta.. Tulet varmasti pitämään siitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti Gisellen kuolemaa, jos yhtään ovat muut hänen kirjansa napanneet! : )

      Ja joo, olen lukenut Pandemoniumin, en vain ole muistanut/jaksanut päivittää tuota listausta. Olen kyllä samaa mieltä, huippuhieno jatko-osa, jonka loppu veti maton alta kertakaikkiaan. : o Näillä näkymin joudun varmaan kokeilemaan kolmannen osan lukemista englanniksi kunhan se ilmestyy, en millään taida malttaa odottaa suomennosta...

      Poista
  3. En ehkä ihan hirveästi tykännyt Gisellen kuoleman aiheesta, mutta kieli kyllä viehätti, ja ehdottomasti lukemisen arvoinen kirjs, paras Enorannalta mielestäni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, harva varmaan kirjan aiheeseen varsinaisesti tykästyy, sen verran tabu se on. Minäkin uskaltaisin väittää Gisellen kuolemaa Enorannan parhaaksi, Nukkuu lapsi viallinen on hieno myös. : )

      Poista