maanantai 12. marraskuuta 2012

John Green ja nano ja zombeja

kuva täältä
Kun tuota luettua-listaani tuijottaa, tuntuu, että suomeksi käännetty nuortenkirjallisuus ei ole oikein inspannut viime aikoina. Yllättävänkin paljon on tullut luettua englanniksi, kun kustantamot eivät yksinkertaisesti näytä kustantavan minua kiinnostavia kirjoja! Yksi tällainen on John Greenin The Fault is Our Stars, kaikin puolin loistava, hauska ja koskettava nuortenkirja, joka on kerännyt netissä hypeä valtaisat määrät. Hra Green tuntuu nauttivan jo jonkinlaisen kulttikirjailijan asemasta Valloissa, ja itse asiassa tämän merkinnän alkuperäinen pointti oli nurista sitä, miten häneltä ei ole vieläkään suomennettu yhtään teosta.

Paitsi, kappas kummaa - tunti kirjan lukemisen jälkeen huomasin, että WSOY julkaisee The Fault is Our Starsin, eli Tähtiin kirjoitetun virheen, helmikuussa. Kaiken dystopian ja paranormaalin seassa oikein mukava yllätys. Suosittelen lukemaan! Muutenkin kevään kirjoista pitäisi vielä höpistä, kunhan saan aikaiseksi.

Nanon suunnalta kolmatta nollapäivää viedään, hups. Lupasin pyhästi ryhtyä ahkeraksi taas huomenna, tänään kun en... jaksa yksinkertaisesti. Sitä paitsi näin yöllä unia zombeista, ja nyt haluan kirjoittaa zombeista,  vaikka yleensä inhoan kaikkea missä on zombeja.

Päätinkin nanon suhteen alentua lahjontaan - jos siis saan vaaditun sanamäärän kasaan, ostan itselleni jonkin hienon John Greenin tuotantoon liittyvän julisteen. Puolet noista tosin näyttävät olevan loppuunmyyty, mutta nääh...

7 kommenttia:

  1. Minä en tee lähes mitään ilman lahjontaa.

    Ja hei - miten sinulla on aikaa ja jaksamista lukea nanon aikana, huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kun ajattelin olla nyt vahva ja hyvä ja voittaa ilman materian voimaa, mutta ei taida onnistua. :<<

      Jaa, ei minulla varmaan aikaa olisikaan (jos olisin hirmu hyvä nanoilija), mutta luen silti! Viikonloppuni koostui pitkistä junamatkoista ja hyvin vähäisestä kirjoitusrauhasta, muuten en varmasti olisi tohtinut lukea.

      Poista
    2. Ei kai materia niin paha voi olla. :>

      Ahaa, junamatkat! Minäkin luin viikonloppuna tunnin verran junassa mutta Jykylään päin palasin frendin kanssa ja mitä sellaisesta nyt ikinä tulee. :D

      Poista
    3. Minä ja materia olemme huono yhdistelmä. Tai siis minä pidän siitä ihan liikaa. :,>

      Poista
  2. Miten muuten tuo Holtin Sokea jumalatar iski? On pitänyt lukea se jo pitkään mutta kun se on niin paksu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tunnustaa, etten muista juuri mitään kyseisestä kirjasta! Ei se nyt ihan huono ole voinut olla, kun olen ylipäätään lukenut sen....? Hmm, kyllä minä taisin tykätä siitä kohtuullisen paljon, kun ottaa huomioon, etten yleensä ikinä lue rikoskirjallisuutta.

      Poista
    2. Minäkään en lue, enkä muista miksi edes halusin lukea sen. Silti se, ettei muista kirjasta mitään kertoo itse teoksesta paljon.

      Poista